9+1 dolog, ami hozzátartozik a karácsonyi hangulathoz

Már kevesebb, mint 40 (pontosan 37!) nap van hátra Karácsonyig. Bár ez így első hallásra – vagyis olvasásra – még soknak tűnhet, ha belegondolunk, már igencsak közeledik a kedvenc-kedvenc ünnepünk. Nem árt rákapcsolni tehát a készülődésre! Ezt segítve, összegyűjtöttünk nektek néhány programötletet, íme:

  1.  Karácsonyi vásár

A karácsonyi vásár a nagybetűs KIHAGYHATATLAN program! A Vörösmarty téri vásár már megnyílt, előző blogbejegyzésünkben be is számoltunk nektek róla. Kürtős kalács, karácsonyfa, sült gesztenye, kézműves vásár…csak néhány ok, amiért megéri kilátogatni legalább egyszer akár a Vörösmarty térre, akár más budapesti vagy vidéki vásárra.

img_3380.jpg

  1. Forralt borozás

A forralt bor igazi karácsonyi hangulatot teremt, ráadásul most, hogy már hűl le az idő, kellemes elkortyolgatni egy gőzölgő pohárral belőle. Esti séta közben, vagy otthon ülve a kedvenc karácsonyi filmünk előtt fogyasztva ajánljuk.

  1. Korcsolyázás

A következő karácsonyváró programajánlatunk a korizás. Budapesten több helyen is nemsokára nyitnak a pályák, ezek közül kettőt ajánlunk most nektek:

  • Jégfolyosó: Szerintünk nagyon menő, mi tuti kilátogatunk majd ide: https://www.facebook.com/events/186447882291012/


    A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, fa, éjszaka és túra/szabadtériForrás: Facebook
  • Műjégpálya: Természetesen a Mújégpálya sem maradhat ki a sorból, hihetetlen hangulat, látvány fogad minket minden évben. A honlapjuk szerint várhatóan november közepe fele nyitnak, szóval már nem kell sokat várni.

    4. Mikulás futás

Beindulnak a Mikulásos programok is, a Mikulás futás a sportos karácsonyimádóknak kedvez. Sok-sok futó Mikulás ruhában, egy sportos délután. A regisztrációs díj befizetésével automatikusan megkapjátok a Mikulás ruhát, ami a táv végigfutása után is a tiétek marad. További infót a programról és a nevezésről itt találtok: http://www.futanet.hu/cikk/5-rossmann-mikulasfutas

A képen a következők lehetnek: 12 ember, , mosolygó emberek, tömeg és túra/szabadtéri

Forrás: Facebook - Mikulásfutás

  1. Adventi naptár vásárlás

Ne feledkezzetek meg az Adventi naptárról sem, hiszen mindjárt itt van december 1-je. Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi - egyetemistaként is – még mindig imádjuk napról napra kinyitogatni a naptár ablakait, na és persze a benne rejlő csokikat is.

  1. Vegyetek csúnya karácsonyi pulcsit, szerintük a képek magukért beszélnek!

Képtalálat a következőre: „bridget jones pulcsi”

Forrás: NLCafé

  1. Ajándékvásárlás – készítés

Gondoljatok időben arra, hogy kinek mit lenne jó adni Karácsonyra. A plázák már karácsonyi fényekben pompáznak, így hangulatosabb a vásárlás. Ha kézzel készített ajándékon gondolkoztok, akkor azt tényleg érdemes már most elkezdeni, nehogy félkész ajándék kerüljön majd a fa alá.

  1. Adventi koszorú készítés

Meg is vehetitek az Adventi koszorútokat, vagy ti is elkészíthetitek. Mi az utóbbi mellett döntöttünk, nemsokára azt is megmutatjuk, hogy sikerült. ;)

  1. Találkozzatok az igazi Mikulással!

Mikulás napon Joulupukki Budapestre látogat, a Vörösmarty téren tudtok vele találkozni. https://www.facebook.com/events/602322090182817/

    9+1: Kövesd az ADVENTure-t!

Kövessetek és olvassatok minket továbbra is a blogon, de ne feledkezzetek meg a Facebook és Instagram oldalunkról sem, hiszen még több karácsonyi infót, képet és ötletet osztunk meg veletek továbbra is. Várjuk együtt a Karácsonyt!

 

Az Adventure csapata