A ronda karácsonyi pulcsik története

A ronda karácsonyi pulcsi az ünnepi szezon egyik kötelező eleme csakúgy mint a forralt bor, az ajándékok és a karácsonyi díszítések.

 A beérkező üzeneteitek valószínűleg Nektek is tele vannak csúnya karácsonyi pulcsis bulikra történő meghívókkal. De miért hypolja mindenki ezt a ruházatot?

Képtalálat a következőre: „christmas pullover royal family”

kép: Instyle - Madame Tussauds London

Bár a pulóver, mint ruhadarab már a 19. század vége óta létezik, a karácsonyi változat csak az elmúlt néhány évtizedben vált ennyire népszerűvé. A ronda pulóver jellegzetessége az élénk vörös és zöld szín és a hatalmas hóember, rénszarvas és karácsonyfa minta.  A pom-pom is egy feltűnő díszítése szokott lenni.

Bill Cosby nevezhető e divat úttörőjének. Cliff Huxtable-t alakította egy 80-as évekbeli sitcomban, a családapa kedvenc szettje a gyapjas pulóver volt, teljesen összeegyeztethetetlen színekkel és nagy mintákkal.

Kapcsolódó kép

kép: atlantablackstar.com

Úgy tűnt, hogy a ronda pulcsis divat a kilencvenes években alábbhagy, de a 21. század elején Kanadában újraéledt. Vancouverben jött az ötlet, hogy szerveznek egy ronda pulcsis karácsonyi bulit. Nem volt elég az, hogy az emberek szétszórtan sétálgatnak ezekben a pulcsikban az utcán. Szükségét érezték, hogy összehívják egy helyre az összes ilyen sajtos pulcsival rendelkező ünneplőt. A buli hatalmas sikert aratott, és hamarosan hasonló események jelentek meg a világ többi részén is. A csúnya karácsonyi pulóveresek kis összejöveteléből tömeges események kerültek megrendezésre. Gyakran jótékonysági támogatásra is törekedtek a bulik által. A partyk népszerűsödésével a pulcsik is egyre menőbbnek számítottak.

Képtalálat a következőre: „ugly sweater party”

kép: RetailMeNot

Mára már csúnya karácsonyi pulcsis versenyeket is rendeznek a cél, hogy megtalálják a legszörnyűbb ruhadarabot. A ruházati vállalatok és a kiskereskedők egyaránt ráfeküdtek a témára, és a legmegdöbbentőbb és leghumorosabb formatervezéssel próbálnak előrukkolni. Létrehozták a “National Ugly Christmas Sweater” napot, amely minden évben december 15-én ünnepelendő.

Végtére is, az ünnepek gyakran tele vannak aggodalommal és stresszel főként az ajándékozás, a főzés, díszítés és az idő hiánya miatt. Milyen jobb módja lenne a feszültség csökkentésének annál mint, hogy nevetünk egy jót a ronda pulcsikon?