Adventi koszorú készítés lépésről lépésre

Jövőhéten kezdődik az adventi időszak, aminek legismertebb szimbóluma az adventi koszorú. A koszorún a négy gyertyából hagyományosan 3 darab lila színű és egy, a harmadik heti rózsaszín. A virágboltokban és sok más üzletben lehet kapni kész koszorúkat. Aldiban 2000-3000 forint között kapható egy kisebb méretű, míg a virágüzletekben és ajándékboltokban a különlegesebbek akár 20000 forintba is kerülhetnek. Nem feltétlenül érdemesnek megvenni az előre elkészített koszorút, hiszen egyszerűen elkészíthető otthon is. Az alábbi bejegyzésünkben bemutatjuk lépésről lépésre, hogyan lehet otthon kreatív koszorút készíteni saját kezűleg.

1. Alapanyagok beszerzése:

Több helyről szerezhetjük be alapanyagainkat a koszorú készítéshez. Aldiban, Lidlben kaphatóak díszek, szalagok hozzá, Hobby művészboltokban pedig lehet ragasztópisztolyt venni, ha valakinél nincs otthon, viszont ahol A-tól Z-ig minden alapanyag beszerezhető, az a virágpiac. Tudjuk ajánlani a 13. kerületi Szent László úton található budapesti virágpiacot, ahol ebben az időszakban sokszor hosszabb nyitvatartással este 8-ig nyitva tart a legtöbb üzlet. Fontos tudni, hogy a látogatói jegy 2000 forint és este 6 után 500 forint. Azon túl, hogy szuper díszítő kiegészítőket vásárolhatunk ott, minden jelentősen kedvezőbb áron kapható, mint a hobby boltokban.

img_3617.jpg

2. Alapanyag árak összegzése

img_3631.jpg

3. Szalagozás: 

Koszorú alapnak lehet fenyőből készült zöldet, mohával bevontat és szalmából készültet kapni. Mi most a szalmából készültet használtuk, mert egyszerű bevonni szalaggal, könnyebb ráragasztani a díszeket és beleszúrni a gyertyát. Ugyanakkor figyelni kell, hogy a szalagozásnál ne lógjon ki szalma és párhuzamosak legyenek a körök.

img_3644.jpg

4. Gyertyák elhelyezése és a díszek ragasztása:

A díszítésnél nincsenek szabályok, de mi viszonyítási alapnak a gyertyák elhelyezésével kezdtük. Ha a gyertyák fent vannak, körbe lehet őket ragasztgatni díszekkel, és elkerüljük annak a lehetőségét, hogy ne maradjon hely nekik, vagy aránytalanul legyenek elhelyezve. Ahhoz, hogy a figura díszek jól látszódjanak, legtöbbször egy-egy tobozra ragasztottuk fel őket.

img_e3697.jpg

5. A végeredmény:

Két koszorút készítettünk, az egyiknél az arany volt a domináns szín, míg a másiknál az ezüstös fehér. Nem szerettünk volna túl sok színt belevinni, hiszen a gyeryák lila és rózsaszín színei voltak a meghatározóak a koszorúnál.

img_3716.jpg

5+1: Tipp:

Egy-egy zacskó dísz általában bőven elég 3-4 koszorúhoz, így gazdaságosabb és szórakoztatóbb is, ha barátokkal közösen készítetek el a koszorút.

Reméljük, hogy bejegyzésünk meghozta a kedveteket a programhoz! Még nem késő az idei adventi koszorút sajátkezűleg elkészíteni. Mi már készen állunk a jövőhét vasárnapi gyertyagyújtásra és alig várjuk, hogy a karácsonyi szezon hivatalosan is elkezdődjön!