MikulásGyár

Nemsokára megkezdi a MikulásGyár az idei gyűjtést. Amennyiben Te is szeretnél segíteni elmondjuk, hogyan tudsz! November 30 és december 21 között lesz nyitva…

Forrás: MikulasGyar.hu

Hogy hol?

Idén a Millenáris Parkban és a Lurdy Házban várják elsősorban az ajándékokat. A legtöbb postán térítésmentesen átveszik a csomagokat. Leadás előtt a teendőtök csupán annyi, hogy ráírjátok nagybetűkkel, hogy: MIKULÁSGYÁR. A pontos lista a Posta elfogadó helyekről megtalálható itt.

A nyitva tartás pedig a következőképpen alakul:

  • Millenáris Park - 9 és 21 óra között tart nyitva
  • Lurdy Ház - 10 és 19 óra között várja az adományokat

Hogy mivel lehetsz a segítségükre Te is?

Elsősorban tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjtenek. Fontos, hogy olyasmit vigyél, amit te is szívesen fogadnál más helyében!

Mi történik az adománnyal?

A beérkező adományokat különböző dobozokba válogatják szét. A Magyar Posta segítségével pedig eljuttatják ezeket a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába. Ők pedig a csomagokat kézbesítik a rászorulókhoz.

Forrás: MikulasGyar.hu

Mi az elsődleges céljuk?

A MikulásGyár elsődleges célja a segítés. Tevékenységükkel a mélyszegénységben élő nagycsaládosokat támogatják, ezáltal rengeteg gyermeknek tudnak örömet okozni.

„A MikulásGyár hitvallása a humanizmus természetéből fakadó szolidaritás, nem ismer különbséget gyermek és gyermek között, küzd a diszkrimináció ellen és független a mindenkori politikától.

Forrás: MikulasGyar.hu

Lesznek programok is!

A MikulásGyár az akció időszakában igazi karácsonyi hangulattal, rengeteg gyermekprogrammal és felnőtteknek szóló koncerttel, melegedővel és gyermekfoglalkoztatókkal várja a kedves látogatókat. Hamarosan kiderül, hogy mik is lesznek ezek a szuper programok idén!

Érdemes követni őket Facebook-on és Instagram-on is: https://www.facebook.com/mikulasgyar/ // https://www.instagram.com/mikulasgyar/

Amennyiben szeretnél jelentkezni Te is lehetsz MikulásGyár önkéntes! Az alábbi e-mail címen tudsz csatlakozni: onkentes@mikulasgyar.hu