Megnyitott a Vörösmarty téren a karácsonyi vásár!

November 9-én, pénteken nyitotta meg kapuit idén a Vörösmarty téren Budapesten a minden évben megszervezett karácsonyi kézműves vásár. Idén 20. alkalommal szervezték meg, és több mint 6 héten át tart majd egészen december 29-ig. Mi az első nap ellátogattunk, hiszen alig vártuk már, hogy forralt borozhassunk a feldíszített karácsonyfa mellett. Íme, rövid beszámolónk a vásáron kapható kedvenc kézműves termékeinkről, ételeinkról és a legízesebb forraltborról!

img_3380.jpg

1. A kézműves termékek

A téren legalább 100 kézműves árulja termékeit. A leggyakoribbak között vannak a kerámiások, szőrmések, ékszeresek és különböző karácsonyi díszeket áruló művészek. 

img_3349.jpg

A kerámiás kézműves termékek a legnépszerűbbek a téren és nagyon sokféle variációjuk megtalálható, de bögre és kis edény majdnem mindegyiknél kapható.

img_3363.jpg

A következő nagyon népszerű termékkategória a karácsonyi díszek, ajándéktárgyak. Számos cicás, kutyás, madárkás bögréket, kerámia díszeket, plüss állatokat találhatunk. Vannak nagyon cukik és kreatívak, de előfordulnak bizarr dísztárgyak is, mint a felakasztható leguánok vagy, mint a kaméleonok. 

img_3318.jpg

A kedvencünk a Bomo Art manufaktúra termékei, ahol minőségi naptárakat, csomagolópapírokat és egyéb papírárukat kaphatunk. Különlegesek, designosak és szuper ajándékötleteket adnak.

2. Ételek

A Vörösmarty vásárban közismerten nagyon drágán lehet enni. Kürtőskalácsot 1300 forintért, sajtos-tejfölös lángost 1500 forintért és a kolbászokat, csülköket akár 4-5000 forintért lehet kapni. Minden nagyon zsíros, minden nagyon magyaros, de egy finom tócsnit azért ettünk.

img_3415.jpg

3. A forralt bor

A karácsonyi hangulathoz elengedhetetlen a forralt bor. Kipróbáltuk pár helyen és a Szamos standjánál ízlett nekünk a legjobban. E meleg ital decije mindenhol 300 forintba kerül, amit ha az 1500 forintos lángoshoz hasonlítunk, akkor fél liter forralt bort vehetünk az árából.

img_3342.jpg

3+1: A melegedő hütte

Az este végére már kezdtünk fázni a meleg novemberi napok és a jópár forralt bor ellenére, így szerencse, hogy megtaláltuk a Gerbaud cukrászda előtt felállított melegedőt, ahol meglepően kevesen voltak. A bódé nagyon hangulatos, mintha egy kis karácsonyi babaházba csöppentünk volna.

img_3466.jpg

Reméljük, hogy tetszett rövid beszámolónk és kedvet kaptatok egy kellemes sétára a belvárosban!