A legszebb francia karácsonyi vásárok

A karácsonyig terjedő időszaknak kétségtelenül az egyik legjobb időtöltése a különböző karácsonyi vásárok felfedezése. Korábbi blogposztunkban bemutattuk nektek, hogy idén milyen lehetőségek közül tudtok választani, ha egy kis ünnepi forraltborozásra vagy városnézésre vágytok. Ebben a blogposztunkban kicsit elkalandozunk Európa nyugati féltekére és bemutatjuk nektek Franciaország legszebb karácsonyi vásárait. Ha szeretnétek ellátogatni Franciaországba és megnézni a valamelyik karácsonyi vásárt, akkor azt mindenképp tegyétek még meg decemberben, mert a legtöbb karácsonyi vásár az év végén, de legkésőbb az újév elején bezárja kapuit.

1. Párizs

Párizst sokan a fények és a csillogás városának tartják, ami megmutatkozik a mesebeli és színpompás karácsonyi utcákon és városokon is. A városnak nincs olyan kerülete, ahol ne lenne legalább egy vagy kettő Marché de Noël, ami franciául a karácsonyi vásárt jelenti. A legszebbek közé tartoznak többek között a Champs-Élysées, Notre-Dame de Paris és a La Défense közelében található karácsonyi vásárok.

Még több párizsi karácsonyi vásárért nézzétek meg az alábbi linket: https://www.sortiraparis.com/loisirs/guides/34166-les-marches-de-noel-2018-a-paris

 4abe54fc492cb1ab2297ca303a15e48f.pngForrás: www.sortiraparis.com

2. Lille

A város Franciaország északi részén Belgium határához nagyon közel helyezkedik el. Ennek köszönhetően itt más stílusú karácsonyi vásárt találhat az idelátogató. Lille főterén található egy óriáskerék, ami ilyenkor karácsonyi díszítést kap, valamint egy nagy karácsonyfa is. A további karácsonyi kiegészítőkre pedig a mesebeliség jellemző. Megnyitó: november 23.

További információt találhattok a lille-i karácsonyi vásárról ezen a linken: https://www.lilletourism.com/le-marche-de-noel-a-lille

fdd0610eddc450ca7e1ed680f1bd91dd.png

 3. Colmar

A várost sokan Franciaország egyik gyöngyszemének is tartják, mert nem csak a karácsonyi időszakban, de azon kívül is elbüvölő és éves szinten is rengteg turista látogatja meg. Németországhoz közeli fekvése nemcsak a házak építési stílusán, de a karácsonyi vásár kinézetén és hangulatán is megfigyelhető. Megnyitó: november 23.

A colmar-i karácsonyi vásárról további információt találhattok a következő linken: http://www.marche-de-noel-alsace.com/marche-noel-colmar.htm

2.jpgForrás: www.marche-de-noel-alsace.com

3.jpgForrás: www.marche-de-noel-alsace.com

 

Reméljük, hogy a blogposztunk elolvasását követően Ti is kedvet kaptatok arra, hogy felfedezzétek Franciaország legszebb karácsonyi vásárait. :)

 

az ADVENTure csapata