Hangolódj ezekkel a filmekkel Karácsonyra!

Egy hosszúhétvége sok mindenre tökéletes: pihenni kicsit, kirándulni, családdal/barátokkal tölteni egy kis időt, sőt ha nagyon igyekszünk időt szorítani neki, akkor akár még a tanulás is belefér.  ;)  De az, ami egy igazi karácsonyrajongónak semmiképp sem maradhat ki a „hétvégi pihenős ütemtervből” az egyértelműen a karácsonyi filmek nézése.

 2017112110-karacsonyi-film-amit-latnod1.jpgForrás: Pinterest

Mikor terveztük ennek a filmajánló blogbejegyzésnek a megírását,  az volt az alapkoncepció, hogy  szeretnénk nektek összegyűjteni egy olyan filmválogatást, amiben tök jó, viszonylag újabb karácsonyi filmek szerepelnek. Aztán nézelődve a filmes listák között, rájöttünk, hogy az elmúlt években nem igazán készült olyan karácsonyi film, ami igazán jól sikerült: ami vicces, népszerű, amolyan igazi klasszikus jellegű. Aztán rájöttünk, hogy ez végülis hozzátartozik az ünnepi hangulathoz: a klasszikus, már legalább 20-szor látott karácsonyi filmek nézése és újranézése.

Most megmutatjuk nektek a mi kedvenceinket ezekből és elmeséljük, hogy nekünk miért is igazán nagy kedvencek az alábbi filmek.

 

Holiday

Bár ez sem mostani film, talán kevésbé ismert, és közülünk is többen csak az elmúlt években látták. Könnyed, kalandos, vicces, megható. Kell ennél több egy karácsonyi filmtől?

b1c963af0cd0b90420709f07bc804c20.jpg

Forrás: Pinterest

Túlélni a karácsonyt

Akár mennyire is szeretjük a Karácsonyt, azért azt be kell ismernünk, hogy nem mindig csak a csillogásról szól. A Túlélni a karácsony című filmben Ben Afflec alakítja azt a gazdag, ugyanakkor magányos srácot, aki inkább fizet egy családnak, minthogy megint egyedül töltse az ünnepeket. Nem épp könnyed természetével elég sok bosszúságot okoz a családnak, nekünk, nézőknek viszont annál több vicces pillanatot.

ac3da5ac1fc4081deb453139f3188c40.jpg

Forrás: Pinterest

Reszkessetek betörők

Igen, igen, tudjuk..Kevinből és a családjából az emberek felének elege van...az emberek másik fele viszont imádja, és mi is az utóbbi kategóriába tartozunk! Hihetetlen, de a film már 28 éves és még mindig tud szórakoztató lenni. Persze már köréépült egy egész „Nincs karácsony Kevin nélkül” cirkusz és a kereskedelmi csatornák is képesek túlzásba esni vele kapcsolatban, de azért évente egyszer akkor is jó leülni és megnézni Kevin betörők elleni küzdelmét.

ec8b237ed3fddd25797527f28ffaf2ff.jpg

Forrás: Pinterest

Igazából szerelem

Az igazi klasszikus! Nem egy, hanem sok karácsonyi történet, de mégis a végére minden szál valahogy összekapcsolódik. Sírós-nevetős-szívet melengetős... Bármikor megnéznénk, nem csak karácsonykor, de ilyenkor...Kihagyhatatlan!

a4790cdc65cc66522a024c2eddabf6e0.jpg

Forrás: Pinterest

Jégvarázs

Számunkra az összes Disney-mese egy kicsit karácsonyi is. A karácsonyfa mellé leülve kicsikkel és nagyokkal remek szórakozás a mesenézés. És hogy a hangulat is téli legyen, a Jégvarázs nagyon jó választás!

43caf0cdc44989104ea68ebc94e84209.jpg

Forrás: Pinterest

 

Jó filmezést kívánunk!