Varázslatos meglepetés október elején

         Biztosan Ti is éreztétek már azt, hogy muszáj kiszakadnotok a pörgős hétköznapokból és egy kicsit elhagyni a nagyváros zaját. Így tettünk mi is, amikor elkirándultunk a Budapesttől nem messze található festői Szentendrére. Kalandos és kissé zötykölődős utunk során egy varázslatos meglepetésben volt részünk, ami feledtette velünk a borús időjárást. :)

         Szentendre az egyik legszebb kis ékszerdoboz Budapest környékén, így ha még nem jártál arra mindenképpen látogass el. A Hév megállótól kb. 5 perces séta vezet el a macskaköves sétáló utcáig. Egymás mellett sorakoznak a jobbnál jobb cukrászdák, valamint ruha boltok. A főtér különleges lámpabúrákkal van feldíszítve, ami egyedülálló és meseszerű hangulatot kölcsönöz az odalátogató embereknek. A főtéren áthaladva pedig a legváratlanabb meglepetésbe botlottunk.

Ez a meglepetés pedig nem más, mint a  Hubay házban található Karácsony kiállítás és szalon.

szentendre_4.png

             Hirtelen nem is tudtuk hova kapjunk az örömtől, hiszen mindketten nagy karácsonyi rajongók vagyunk (igen... már októberben is :D) Az ajtón belépve egyből az az érzésünk támadt, hogy a Télapó rezidenciájába csöppentünk, mert ott állt Télapó és Télanyó életnagyságú szobra. Fel is nevettünk, hogy na tessék mások elutaznak Lappföldre mikor itt van ez a kis varázslatos hely. Az üzlet kínálatában mindenki megtalálhatja azt, amire a karácsonyi készülődéshez és díszítéshez szüksége van, például: karácsonyi kiegészítőket (szalvétagyűrű; üdvözlő tábla, képeslap, ajándék- és dísztárgyak, valamint színpompás karácsonyi gömbök).

szentendre_2.png

        A karácsonyi bolt hangulata annyira magával ragadott minket, hogy kétszer is végigjártuk az egészet. Szerettünk volna valami kis meglepetést is venni, de egyszerűen nem tudtunk választani. Nagy kedvenceink kétségkívül a diótörő figurák és az arany – ezüst kombinációjú karácsonyi díszgömbök voltak.

szentendre_9.png

               Az üzlet kínálatában rengeteg különböző karácsonyi kiegészítő és dísz található a hipermarketekhez képest jóval magasabb áron, viszont cserébe olyan díszeket szerezhetünk be, amelyek különlegesek és ezzel még jobban egyedivé tudjuk varázsolni az otthonunkat és a karácsonyfánkat. A hozzánk hasonló karácsony imádó embereknek nyugodt szívvel ajánljuk, hogy látogassanak el a Hubay házban található karácsonyi kiállításra és Szentendrére is, mert ebben a szép városban egy igazi kis ékszerdoboz található a karácsonyi múzeum személyében.

Az interneten találtunk egy nagyon szép cikket a szentendrei karácsonyi szalonról, amit érdemes elolvasni: https://www.nlcafe.hu/advent_tuti_tippek/20141205/szentendre-karacsony-uzlet/          

             Picit utánajártunk, hogy hol található még hasonló egész évben nyitva tartó karácsonyi bolt vagy múzeum, ha Titeket is érdekel, akkor csekkoljátok le a következő linkeket ;)

    1. Amerika:

https://www.southernliving.com/christmas/christmas-store-year-round

    2. Németország:

https://www.dw.com/en/its-christmas-all-year-round-in-rothenburg/a-15621675

    3. Belgium:

https://kaethe-wohlfahrt.com/en/home/

    4. Finnország:

https://www.tripadvisor.com/LocationPhotoDirectLink-g189934-d12328024-i252151191-Kankurin_Tupa-Helsinki_Uusimaa.html

https://santaclausvillage.info/shops/souvenirs-giftware/shopping-santa-claus-main-post-office/


Reméljük tetszett a bejegyzésünk és továbbra is velünk tartasz Facebookon és Instagramon is! :)

Lilla & Timi

szentendre_7.png