Üdvözlünk az ADVENTure karácsonyváró oldalán!

Ha te is imádod a karácsonyt és már októberben alig várod, hogy megjelenjenek a bevásárlóközpontokban a karácsonyi díszek és minden karácsonyi fényben pompázzon, akkor jó helyen jársz! Az ADVENTure azért jött létre, hogy összefogja a karácsonymániásokat és együtt számoljunk vissza december 24-ig. (Már csak 80 nap! ) Tehát van még pár hét a kedvenc ünnepünkig, de a készülődés és az ünnepre hangolódás elkezdéséhez szerintünk sosincs túl hamar.


Amit várhattok tőlünk

Lesz minden, ami karácsony: leghangulatosabb karácsonyi zenék, filmajánló, ajándékötletek, karácsonyváró programok gyűjteménye és természetesen a bevált mézeskalács és forraltbor receptek megosztása sem maradhat el.

 

Kik vagyunk mi?

 

42821475_334598803752636_4401344942908112896_n.jpg

Mi öten a Corvinus Egyetem diákjai vagyunk és összeköt minket a karácsony szeretete. Sokszor ennyi elég is. De ismerjetek meg most minket kicsit jobban a karácsonyi hagyományainkon keresztül:

 

Timi: Amióta csak emlékszem a mi családunk mindig nagyon szűk körben ünnepeli a karácsonyt. Még 23-án este anyukámmal feldíszítjük a plafonig érő karácsonyfánkat, hogy másnap reggel már gyönyörködhessünk benne. Szenteste napján ebédre mindig a nagyszüleimhez megyünk, majd a vacsora már nálunk lesz megtartva. Ebédre rendszerint bableves és mákosguba, vacsorára pedig igazi karácsonyi halászlé van sült tengeri hallal és krumplival. Persze a desszert sem maradhat el, így harmadik fogásként linzerkarikát vagy mézes zserbót szoktunk közösen készíteni.

Klaudia: A téli szünet első napjától kezdve mindig lázasan készülünk a közelgő ünnepre: mézeskalácsot sütünk, karácsonyi ajtódíszt és grincsfát készítünk. Dec. 23-án pedig közösen feldíszítjük a plafonig érő fenyőfát. A Szentestét szűk családi körben és a keresztény hagyományokat tartva ünnepeljük. A menü minden évben szűz bableves, mákos guba és máglyarakás, valamint desszertnek túrós lepényt, mézes sült almát és sütőtököt eszünk. Vacsora után a karácsonyfa körül kibontjuk az ajándékokat, majd elővesszük a kedvenc társasjátékainkat. Szintén családi hagyomány, hogy minden évben elmegyünk az éjféli misére.


Lilla: Karácsonykor mindig a családé a főszerep, nagycsaládi környezetben ünneplünk nagyszülőkkel, unokatestvérekkel. A karácsonyi menüből nem hiányozhat nagymamám húslevese, a rántott hús és az aszalt szilvával töltött pulykamelltekercs sem. A kora esti vacsora után a nappaliban gyűlünk össze, ahol kicsomagoljuk az addigra már a fa alatt heverő ajándékokat. Az este közös játékkal zárul, az Activity eddig még nem okozott csalódást, mindig hatalmasakat nevetünk.

 

Noémi: Karácsony alkalmával rengeteg finomságot eszünk. A család minden tagja főz valamit, de a főszerepet minden évben a Halászlé kapja.  A kis gyerekek kedvéért már a főétel után rögtön meglessük a fát, hátha ott jártak már az Angyalkák. A sok, szép ajándék kibontását követően visszatérünk a desszerthez, ami a kedvenc családi sütink, a Tiramisu.

 

Fanni: Családunkban nagyon fontos a családi hagyományok őrzése karácsonykor. Számunkra a karácsonyfa díszei két színből állnak: piros és arany. Szenteste a vacsora legfontosabb fogása az előétel, ami dió, fokhagyma és kalács. A halászlé nálunk hiányzik a menüből, helyette viszont rántott balatoni fogast eszünk. Vacsora után a karácsonyfánál csillagszórót gyújtunk és ajándékozunk. Az estét Nagymamám narancstortája és pezsgő zárja. Számomra ezek a legfontosabb összetevői a karácsonynak.

 

Alig várjuk, hogy elkezdődjön a közös várakozás és egymástól is ellessük a legjobb karácsonyi praktikákat!

Kövessetek minket Facebookon is!

 

Az ADVENTure csapata